Hoogsensitief Zwolle

 

Het kan soms best lastig zijn om hoog sensitief te zijn in deze drukke wereld. Als je hoog sensitief bent komen prikkels extra hard binnen. Ook kan je veel last hebben van de emoties van de mensen om je heen. Denk jij dat je hoogsensitief bent en zoek je hier voor nog een praktijk die gespecialiseerd is in hoogsensitiviteit in Zwolle? Lees in dit blog meer over aanwijzingen die er op kunnen duiden dat jij waarschijnlijk hoogsensitief bent.

 

Sneller moe

 

Als je hoogsensitief bent zal je sneller moe zijn dan andere mensen. Dit komt doordat het verwerken van prikkels jou extra veel energie kost. Een paar uurtjes werken kan voor jou al beteken dat je de rest van de dag niks meer kan doen buiten de deur. De stad in op een drukke  zaterdagmiddag zal voor jou heel onprettig zijn. Als je je hier van bewust bent kan je er goed mee leren leven en hoef je niet altijd zo snel moe te zijn. Kies een beroep waarbij je niet te veel prikkels binnen krijgt en ga de stad in op rustigere momenten. 

 

Het aanvoelen van emoties 

 

Als er iemand in jou omgeving een bepaalde emotie voelt hoeft diegene dit niet aan jou uit te spreken. Jij zal waarschijnlijk al direct weten wat hij of zij voelt. Dit kan een hele mooie eigenschap zijn omdat je zo heel goed met mensen mee kan leven. Dit kan ook best wel zwaar voor je zijn, omdat je zo veel gevoelens van anderen met je mee moet dragen. Als het slecht gaat met iemand om je heen zal het vaak ook een stuk minder goed gaan met jou zelf en als iemand heel blij is wordt jij vaak ook blij. Zo kan je leven een rollercoaster worden van emoties. Een specialist in hoogsensitviteit kan jou helpen hoe je meer in je eigen kracht te komen te staan, zodat je beter met je emoties om kan leren gaan.

 

Intens genieten 

 

Iets heel moois aan hoogsensitiveit is dat je vaak intens kan genieten van de mooie dingen in het leven. Alles komt bij jou harder en intenser binnen, zo ook de mooie dingen. Een wandeling in de natuur kan jou heel erg goed doen. Lekker eten zal voor jou extra lekker smaken. Het is hierbij wel belangrijk om op te passen dat je niet helemaal in deze dingen op zal gaan. Zo kan je op deze manier makkelijker verslavingen ontwikkelen omdat je het fijne gevoel vast wil houden. Zo geldt bij alle verschijnselen van hoogsensitiviteit dat je je er bewust van zijn heel belangrijk is. Zo kan je als je je bewust bent van je hoogsensitiviteit het gebruiken als kracht en als je je er niet bewust van bent zal het een valkuil voor je kunnen zijn.  

 

Categorieën: Therapie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *