Relatietherapie Alkmaar

Relatietherapie Alkmaar 

 

Een relatie kan soms hard werken zijn. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van een relatie, maar soms kunnen omstandigheden er voor hebben gezorgd dat jij en je partner het moeilijk hebben in jullie relatie. Als je er samen niet uit komt kan het een goed idee om de hulp in te schakelen van een relatietherapeut. Zoeken jullie nog relatietherapie in Alkmaar? Lees hier over de verschillende relatie problemen die kunnen worden opgelost door een therapeut. 

 

Langs elkaar heen leven

 

Als je al een tijd lang samen bent en je hebt beide een druk bestaan dan kan het gebeuren dat je langzamerhand steeds meer langs elkaar heen gaat leven. Vaak heb je niet goed door hoe en wanneer dit is ontstaan, maar op een gegeven moment zal er een punt komen waarop je beide ongelukkig wordt van de situatie. Een therapeut kan jullie helpen meer inzicht te krijgen hoe de situatie is ontstaan en ook advies geven hoe jullie dit probleem samen kunnen oplossen. Een voorbeeld van een mogelijke oplossing is om te gaan kijken naar dingen die jullie samen leuk vinden om te doen en dan beide meer tijd vrij maken om dat vaker samen te gaan doen. 

 

Veel ruzies 

 

Sommige mensen zijn geneigd om snel ruzie te maken met mensen die dichtbij hen staan. Dit heeft niks te maken met of je wel of niet van iemand houdt, maar meer met hoe je bent als persoon. Soms kunnen er botsingen ontstaan wanneer bepaalde onderwerpen worden aangekaart. Of er ontstaan snel kleine irritaties die uitlopen tot ruzies. Het kan dan voelen alsof je continu in gevecht met elkaar bent, terwijl je dat beide helemaal niet wil. Een therapeut kan jullie dan helpen elkaar beter te leren begrijpen en elkaar meer ruimte te geven. Zo hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn en hoef je niet over elk kleine irritatie puntje een opmerking te maken. Zo kan je ook tot het inzicht komen dat irritaties meestal bij jezelf liggen en niet bij de ander. Door aan jezelf te werken kan je je relatie ook verbeteren.

 

Traumatische ervaringen 

 

Het kan ook zijn dat je samen iets traumatisch hebt meegemaakt. Je bent bijvoorbeeld kind verloren of er is iets anders ergs gebeurt in jullie gezin. Dit kan er voor zorgen dat jullie dichterbij elkaar komen, maar kan ook het tegengestelde effect hebben. Als jullie door een traumatische ervaring verder van elkaar vandaan zijn komen te staan, kan een therapeut jullie helpen een manier te vinden hoe jullie weer dichterbij elkaar kunnen komen. Een traumatische ervaring zal hoe dan ook jullie relatie met elkaar veranderen. Hulp van buitenaf zal soms nodig zijn. Een therapeut kan jullie ook helpen jullie verlies een plekje te geven. 

Categorieën: Therapie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *