Relatietherapie Valkenswaard

 

Iedere relatie heeft te maken met up’s en down’s. Als je lang bij elkaar bent gaat het sommige perioden minder goed dan anderen. Het kan gebeuren dat je zo ver van elkaar verwijdert raakt dat je niet langer weet of je de relatie voort wilt zetten. De beslissing om te vertrekken kan erg zwaar zijn, zeker als je lang bij elkaar bent en twijfelt of het wel de beste keuze is. Het kan zinvol zijn om in relatietherapie te gaan, waarbij je samen onderzoekt of de relatie nog kans van slagen heeft. Voor relatietherapie in Valkenswaard zijn er verschillende erkende relatietherapeuten.

 

Waarom relatietherapie volgen?

 

Relatietherapie helpt je omgaan met verschillen in karakters en een goede onderlinge communicatie voor een fijne en duurzame relatie. Hoe groter de verschillen tussen de partners zijn, hoe belangrijker het wordt om goed met elkaar te communiceren. Communicatie valt te leren. Op het moment dat het niet goed zit met de communicatie kan dit leiden tot ruzies, twijfels of grote conflicten waar partner samen niet meer uit kunnen komen. Terugkerende ruzies kunnen serieuze relatieschade geven en van een eindeloze discussie zonder bevredigend einde wordt niemand gelukkig. Ook externe uitdagingen kun je bespreken tijdens relatietherapie. Denk hierbij aan een ziekte, psychische klachten zoals een verslaving of een financiële schuld. Vaak kunnen partners nog wel tot elkaar komen met behulp van een relatietherapeut, mits er nog genoeg liefde en bereidheid is bij beide partners.

 

Wat doet de relatietherapeut?

 

Een relatietherapeut is een onafhankelijke en onpartijdige bemiddelaar. In bijna alle gevallen kan het inschakelen van een relatietherapeut leiden tot een betere verstandhouding. Zelfs als het uiteindelijke resultaat een scheiding is. De therapeut zorgt ervoor dat beide partners hun zegje kunnen doen en gehoord worden. Het is geen kwestie van een schuldige aanwijzen, maar kijken wat er verbetert kan worden in de communicatie en de omgang. Relatieproblemen komen zo goed als altijd voort uit twee partijen, het kan alleen lastig zijn om de eigen rol te herkennen.

 

Wat leer je van relatietherapie?

 

Voor ieder stel wordt een wat andere aanpak gebruikt, afhankelijk van de problemen en de persoonlijkheden. Over het algemeen leer je door de relatietherapie om duidelijker, eerlijker en directer te communiceren met je partner. Ook weet je hoe je op een constructieve manier kunt laten weten wat je wilt of nodig hebt. In het beste geval waarderen partners elkaar en de relatie weer en wordt er een frisse start gemaakt.

Categorieën: Therapie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *