Stalen kozijnen

Ze zijn weer helemaal terug, de stalen kozijnen. Tot de zestiger jaren van de vorige eeuw was een kozijn heel vaak van staal. Gaandeweg raakte de rol van een stalen kozijn echter uitgespeeld toen bleek dat kozijnen van andere materialen veel beter isoleerden en mensen zo nadrukkelijk konden besparen op hun energierekening. Nu stalen kozijnen echter ook voor prima isolatie kunnen zorgen, keert dit kozijn meer en meer terug.

 

Aan stalen kozijnen heb je heel erg lang plezier en onderhoud is amper nodig

Stalen kozijnen bieden ook gewoon de nodige voordelen. In de eerste plaats is dat de lange levensduur. Aan een stalen kozijn heb je namelijk ontzettend lang plezier. Wat dat betreft staat het stalen kozijn op dezelfde hoogte als het kozijn van kunststof. In alle gevallen is een kozijn van hout veel eerder aan vervanging toe. Ander voordeel is dat er wat betreft onderhoud amper iets gevraagd wordt van stalen kozijnen. Een keer met een stofdoekje aan de slag is al meer dan genoeg. Daarmee zijn ook direct alle onderhoudswerkzaamheden benoemd.

 

Tegenwoordig kan ook een stalen kozijn perfecte isolatie bieden

Toen bleek dat de stalen kozijnen minder goed isoleerden en mensen met stalen kozijnen dus behoorlijk meer moesten stoken, was het zo rond 1960 snel gedaan met de populariteit van kozijnen van staal. Hout en later kunststof namen de rol moeiteloos over en de rol van stalen kozijnen leek dan ook uitgespeeld. Achter de schermen is echter hard gewerkt en tegenwoordig kunnen ook stalen kozijnen prima isolatie bieden. Daarmee is er dus geen enkel beletsel meer om weer voor een stalen kozijn te kiezen. Integendeel zelfs.

 

Kozijn met klassieke uitstraling dat echter ook past in een moderne omgeving

Met stalen kozijnen haal je een uniek kozijn in huis, een kozijn met een moderne uitstraling maar dat tegelijk ook prima past in een meer klassieke omgeving. Stalen kozijnen zijn bijzonder duurzaam en gaan dus erg lang mee. Nu al zie je bij winkels en kantoren met grote raampartijen het stalen kozijn vaker en vaker terug. Dat heeft ook te maken met het feit dat een kozijn van staal een sterk inbraak werende werking heeft. Nog een groot voordeel dus van kiezen voor stalen kozijnen. Er is dus geen enkele reden om niet voor een stalen kozijn te kiezen. Sterker nog, een stalen kozijn is juist een aanrader zeker als je niet teveel werk wil hebben aan een kozijn.

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *