Traiteur

 

Een traiteur bereidt eten dat kan afgehaald worden voor feesten of dergelijke. Hij kan ook het eten bereiden tijdens een feest en zo ingehuurd worden.

 

Eigenschappen van een traiteur:

 

– Hij heeft kennis van de voedselgroepen en weet hoe hij ze kan bereiden.

 

– Hij kan op een hoog niveau maaltijden bereiden zowel voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

 

– Hij kent de allergenen en kan deze vermijden, indien er allergieën zijn.

 

– Hij kan verbonden zijn aan een feestzaal en verantwoordelijk zijn voor het bereiden van het eten.

 

– Hij kan zowel creatief zijn en presenteert zijn bereidingen op een hoog niveau.

 

Werkgebied traiteur is multifunctioneel

 

Een traiteur kan overal terecht waar ze voedsel bereiden. Of kan voor zichzelf een zaak openen die maaltijden op bestellingen levert. Eigenlijk kiezen voor het beroep van traiteur biedt veel mogelijkheden op allerlei gebieden.

 

Waar inzetbaar?

 

– In de supermarkt instaan voor de bereide gerechten

 

– Verbonden zijn aan een feestzaal of een cateraar voor feesten voor te bereiden

 

– Kan werken op bestelling vooral met feestdagen of feesten en de bestellingen leveren of laten afhalen.

 

– Aan huis bij mensen koken of bij mensen thuis voor de catering instaan

 

– Verbonden zijn en instaan voor de maaltijden van een bedrijf

 

– Verbonden zijn aan een winkel om maaltijden te leveren

 

– Advies en opleiding geven over voedsel en informeren over de mogelijke allergenen die in het voedsel kunnen zitten.

 

– Of dagelijks bereide maaltijden leveren aan oudere mensen of invalide mensen.

 

Afhankelijk van waar een traiteur zit of welke bestellingen hij doet, is elke traiteur anders. Hun takenpakket is zo verschillend dat ze allemaal anders ingezet worden of andere taken vervullen.

 

Opleiding voor traiteur

 

Een traiteur is meestal ook een slager of kok, afhankelijk waarvoor hij voordien interesse had. Een traiteur is een specialisatie die na de opleidingen slager of kok kan worden gevolgd.

 

Traiteur – slager:

 

Een slager kan ook traiteur zijn en bereide maaltijden aanbieden aan zijn klanten in de slagerij. Hij kan ook met de feestdagen bepaalde bereide gerechten op bestelling leveren.

 

Traiteur – kok:

 

Een traiteur – kok is meestal verbonden aan een feestzaal maar kan ook op verplaatsingen bij mensen thuis bepaalde gerechten bereiden. Of hij werken vanuit een eigen restaurant die ook bestellingen levert voor feesten of speciale gelegenheden.

Categorieën: Voedsel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *