Natuurlijke geneesmiddelen

We zijn het al zo gewend. We krijgen hoofdpijn en grijpen meteen naar de aspirines of de ibuprofen. We kunnen niet slapen en nemen een slaappil en als we echt ziek zijn krijgen we antibiotica. Logisch, want deze chemische middelen bieden vaak snel verlichting van de klachten. We doen dan echter wel onze natuurlijke geneesmiddelen te kort, want ook die kunnen vaak prima uitkomst bieden.

 

Grijp niet meteen naar chemische middelen maar probeer eerst natuurlijke geneesmiddelen

Hoofdpijn komt vaak voor. Iedereen krijgt er wel eens mee te maken, de een wat vaker en heftiger dan de ander. In plaats van meteen naar de chemische middelen te grijpen, zou je ook eens natuurlijke geneesmiddelen kunnen proberen. Ook die werken namelijk, soms zelfs net zo snel en goed als een aspirine. Heb je hoofdpijn? Breng dan wat tijgerbalsem aan op je slapen en geheid dat je snel verlichting voelt. Probeer ook eens witte wilgenschors en Sint Janskruid. Zeker het laatste natuurlijke geneesmiddel helpt snel om van zogenaamde spanningshoofdpijn verlost te raken. Sint Janskruid zorgt namelijk voor wijdere bloedvaten en even snel als de hoofdpijn kwam, zal het ook weer verdwenen zijn. Van Sint Janskruid kun je prima thee maken en dat dus als geneesmiddel gebruiken.

 

Activeert de opiaten in je hersenen

Ook gember is een van die natuurlijke geneesmiddelen die gegarandeerd helpen tegen hoofdpijn. Gember staat bekend om de anti ontstekingseigenschappen en activeert zogenaamde opiaten in de hersenen. Verder zul je kunnen proberen van je hoofdpijn af te komen door de frisse buitenlucht op te zoeken en door veel water te drinken. Daarnaast zou je nog kunnen overwegen het in edelstenen als bijvoorbeeld de amethist te zoeken voor je weer een chemisch geneesmiddel pakt.

 

Van banaan val je bewezen sneller in slaap

Ook bij slaapproblemen kun je prima een beroep doen op natuurlijke geneesmiddelen. Lavendel bijvoorbeeld, brengt je sneller in slaap, zoals dit verrassend genoeg ook geldt voor banaan en voor melatonine. Ben je misselijk, probeer dan eens gember en leer om gecontroleerd te ademen. Zeker weten dat dit net zo goed helpt als producten uit de chemische industrie. Het is nooit erg gezond om te veel chemische producten te nemen. En toch zijn we als we echt ziek zijn niet te beroerd om een fiks aantal aspirines en andere chemische producten te nemen, omdat we verwachten dat het direct werkt en jij je meteen weer beter voelt. Zo werkt het echter niet. Zeker bij hoofdpijn is het goed eens na te denken waar dit vandaan kan komen.

Categorieën: Gezondheid

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *