Ambacht design Zwolle

 

Trends komen en gaan, maar er zijn bepaalde elementen in de designwereld die nooit uit de mode raken. Als je een ambachtelijk design, met een klassieke look, wil creëren die de tand des tijds doorstaat, zorg er van voor dat je te rade gaat bij een ambachtelijk designer. Zo ken ik er een in Zwolle die bezig is met het ontwerpen van tijdloos design.

 

Denk aan symmetrie

Bij het creëren van een klassieke look is symmetrie een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden. Het menselijk oog wordt aangetrokken door symmetrie en evenwicht, wat betekent dat wat er ook gebeurt met het decoreren van stijlen, symmetrische kamers altijd aangenaam zullen zijn om naar te kijken. Om symmetrie te bereiken, wil je items verdubbelen, zodat je bijpassende helften kunt maken die een hele kamer vormen. Dat gezegd zijnde, alles hoeft niet per paar te zijn. Je wilt bijvoorbeeld nog steeds een enkel brandpunt, maar je wilt dat brandpunt voorzien van een paren vazen, schalen … Plaats bijvoorbeeld op een schoorsteenmantel bijpassende vazen, lampen of iets anders dat je wil gebruiken aan beide zijden en plaats vervolgens een item in het midden. Of je wilt misschien nog steeds maar een enkele bank, maar wel bijpassende stoelen vooraan (of aan beide kanten) plaatsen Het idee is om min of meer een spiegelbeeld te creëren aan elke kant van de kamer, of op zijn minst een evenwicht te vinden tussen wat aan de ene kant en wat aan de andere kant is. Symmetrische ruimtes creëren van nature een gevoel van evenwicht, dus laat uw oog dicteren waar het naartoe moet.

 

Gebruik klassieke patronen in je behang

Een deel van wat een kamer een tijdloze stijl geeft, is het gebruik van klassieke patronen zoals damasten, botanicals, strepen en diamanten. Over het algemeen is het best om weg te blijven van trendy prints zoals chevrons, dierenprints en sterke geometrie. Dat betekent niet dat ze er in traditionele ruimtes niet mooi uit kunnen zien als ze zorgvuldig worden beheerd, maar er is geen garantie dat deze trendy prints de tand des tijds zullen doorstaan. Onthoud ook dat het best is om ten minste drie patronen in een enkele kamer te gebruiken en de schaal van alle drie te variëren. Probeer bijvoorbeeld een grote, een middelgrote en een kleine; ofwel een grote en twee verschillende media; of een kleine en twee verschillende media. Het is ook belangrijk om de patronen gelijkmatig door de kamer te verdelen. Als de meerderheid zich aan één kant van de kamer bevindt, zal de hele kamer er onevenwichtig uitzien en de symmetrie van de kamer verstoren.

 

Gebruik kwaliteitsartikelen

Het belangrijkste wat je kunt doen om een tijdloze ruimte te creëren, is zonder twijfel meubels, stoffen en accessoires van goede kwaliteit aanschaffen. Dat betekent niet dat je je leven moet besteden aan het versieren van je huis, maar je moet altijd de beste kwaliteit kopen die je je kunt veroorloven. Meubels van lage kwaliteit vallen niet alleen binnen enkele jaren uit elkaar, ze geven je kamer een algeheel slechte kwaliteit. En dat geldt ook voor goedkope stoffen. Het geeft de hele kamer een lage kwaliteit. Hoogwaardige items gaan daarentegen vele jaren mee en geven je kamer een sterk gevoel en karakter. Als je doel is om een tijdloze look te creëren, dan is het niet de beste manier om de kamer te vullen met goedkope spullen. Je kunt zeker nog steeds vintage en gerecyclede stukken opnemen, maar houd altijd de kwaliteit in gedachten, zowel voor de meubels als de decoratieve stukken. Ambachtelijke meubels zorgen ervoor dat ze heel lang meegaan. Ambacht design Zwolle werkt volgens traditionele methodes. Wat je voorkeur ook is als het gaat om kleur en stijl, het is mogelijk om je huis zo in te richten dat het een tijdloze kwaliteit heeft.

Categorieën: Creatief

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *